Kawa naturalna

Katalog kaw naturalnych

Sprawdź, jakie kawy naturalne mamy w swojej ofercie

 

Kawa naturalna od Ascafe – pełnia smaku i aromatu

Najlepsza kawa to taka, która ma w sobie naturalną słodycz, kwaskowatość i intensywny, piękny aromat. Goryczka i zapach świeżo palonych ziaren to wszystko to, co powinna zawierać najlepsza kawa naturalna. Jeśli właśnie poszukujesz najlepszej kawy naturalnej, to trafiłeś w 10! Gatunki i rodzaje ziaren, jakimi dysponujemy, pochodzą od najlepszych i najbardziej cenionych na rynku kawy producentów i dystrybutorów. Nasza kawa naturalna nigdy nie będzie zbyt kwaśna czy przesiąknięta goryczką – ona zachwyci Cię swoim wyjątkowym smakiem i uderzającym aromatem – koniecznie zobacz naszą ofertę!

Nasza palarnia posiada kawę najwyższej jakości, którą oferujemy również w internecie. Każdy rodzaj kawy naturalnej od Ascafe wyróżniają profile smakowe, a Ty dobierasz rodzaj parzenia. Wyróżnia się dwa najbardziej rozpowszechnione rodzaje kawy takie jak Arabica i Robusta. Pierwsza z nich podbił serca ponad 65% ludzi pijących ten aromatyczny, gorący napój. Jej delikatność i kwaskowatość kapitalnie komponuje się z jej naturalną słodyczą i przyjemnym łagodnym smakiem. Robusta natomiast wyróżnia się ostrzejszym doznaniem smakowym i zbożowym aromatem. Zajmuje ona pozostałą część produkcji wszystkich ziaren kawy na świecie. Mocno pobudza i doskonale smakuje jako mocne espresso.

Zainteresowany ofertą? Skontaktuj się z nami lub wypełnij formularz

Naturalna kawa gwarantuje niezapomniane doznania – tylko w naszej ofercie

Kawa naturalna jest delikatnie kwaśna. Kwaskowatość w kawie może jednym bardzo pasować, drudzy zaś z chęcią zbywają się jej w kawie z pomocą cukru i mleka. Jednak to właśnie kwaskowatość nadaje kawie różnorodności i dzięki niej możesz odczuwać jej naturalna słodycz. Na cierpkość napoju w dużej mierze wpływa wysokość upraw kawowca.

Gorycz w kawie jest wynikiem nieprawidłowego jej parzenia. Nikt nie lubi zbyt gorzkiej kawy, na szczęście przy pomocy ilości wody możesz regulować jej intensywność, gorycz i kwaskowatość. Kawa naturalna lubi drobne mielenie, ponieważ dzięki dokładnemu rozdrobnieniu ziaren kawy, uzyskasz znacznie mocniejszy, bardziej aromatyczny i smaczniejszy napar. Bardzo dużo zależy jednak od wybrania odpowiedniej metody parzenia.

Najsmaczniejsze kawy i ziarna najlepszego sortu, specjalnie dla Ciebie!

Wiadomo, że konkretne preferencje co do smaku kawy wymagają pewnych gatunków jej ziaren, jednak nic tak dobrze nie smakuje, jak naturalna kawa parzona najlepiej tradycyjną metodą. Rozpuszczalne warianty kawy zawierają całą masę sztucznych składników, które nie mają nic wspólnego z ziarnem kawowca. Jeśli więc posiadasz młynek – miel swoją kawę przed zaparzeniem, natomiast jeśli jeszcze się w niego nie wyposażył – kupuj gotową kawę mieloną. Najbardziej istotne jest właśnie równomierne mielenie, to w głównej mierze ono warunkuje późniejszy smak tego wyjątkowego, gorącego naparu.

Najlepsza kawa to taka, która jest ziarnista i najlepiej świeżo palona – taką właśnie możesz dostać u nas! Naszą kawę naturalną palimy w piecu dopiero przed jej wysyłką – dlatego możesz być pewny co do jakości i smaku kawy od Ascafe, nie wierzysz? Przekonaj się sam!