Miejsca

Znajdź swoją kawę

Masz ochotę na nutę kakao i orzechów w kawie czy wolisz lekki, cytrusowy posmak? Sprawdź, jakie aromaty kryją się w różnych zakątkach świata.

Wypalamy, testujemy i…
sączymy w Nowym Sączu.

Palarnia kawy położona jest w zielonej okolicy, poza miastem. Znajduje się tu pracownia, w której sprawdzamy próbki kaw i przeprowadzamy szkolenia oraz cup testing. To tutaj, w zespole, w którym pracujemy wspólnie wiele lat, kreujemy nasze produkty.

Mamy włoski, oryginalny piec do wypalania kawy single origin, a także osobną linię produkcyjną dla kaw bio, organic i edycji limitowanych.

Ziarno traktowane z troską
odwdzięczy się aromatem

Z szacunku do ziaren, kawy wypalamy jasno lub średnio.

Direct trade – poszukujemy
najlepszej kawy u źródła.

Kawa rodzi się na plantacji i tam docieramy. Dostawców z krajów na całym świecie znamy osobiście. Tylko w taki sposób jesteśmy w stanie zagwarantować najlepszą, stałą jakość naszych produktów.

Przez szereg lat działalności wyselekcjonowaliśmy esencję kaw świata.